11 maart

11 maart 2010

Vanochtend na het ontbijt mijn lunchpakket klaar gemaakt. Sandwiches, mince rolls (een soort saucijzenbroodje in het klein), koffie en fruit. Toen de fiets gepakt en vertrokken voor een rit naar het stadje Opunake. Dit stadje ligt op ongeveer 20 km afstand van Oeo (waar ik logeer), het totaal zou voor vandaag dus een fietstocht van 40 km worden.
Opunake wordt hier ook wel de surfstad genoemd, het ligt ook aan de Surf Highway. Het stadje ziet er een beetje uit als een oude stad uit de Wild West movies. Het is allemaal niet bijzonder goed onderhouden, maar het heeft toch wel een bijzondere sfeer.
Eenmaal in Opunake aangekomen heb ik de Coastal Walkway gelopen. Tijdens deze wandeling heb je uitzicht op de prachtige cliffs en stranden, en natuurlijk de Tasman Sea. Op de Walkway zijn allemaal uitkijkpunten te vinden waarvan je een prachtig zich hebt over de zee.
Terwijl ik mijn lunch op aan het eten was op een bankje met uitzicht op Opunake Beach werd het steeds bewolkter. En ja hoor, niet veel later vielen de eerste druppels. Gelukkig kon ik schuilen onder een aantal grote bomen, met op de achtergrond een koor van vogels, zoals je hier zoveel hoort. Toen de bui eenmaal een beetje was overgedreven ben ik weer terug gefietst naar Oeo. Al met al een geslaagde fietstocht!

Eenmaal weer bij het huis aankomen zag ik dat de Mt Taranaki door de bewolking helemaal niet meer te zien was! Dat geeft wel aan waarom het wordt afgeraden om de berg tot de top te beklimmen als je hier geen ervaring mee hebt. Het weer kan hier heel snel omslaan. De kiwi's (Nieuw Zeelandse bevolking) zeggen niet voor niets dat je hier vier seizoenen kan ervaren in 1 dag.

Groetjes,
Kathalien

1. Opa en oma:
    11 maart 2010
    Wat een bijzondere tekst bij die kerk.
    Prachtig die roofvogels hoor.

Gr.opa en oma.
  2. peter:
    Hey Katjuh,
    leuke foto's. lkkr weer dus in nieuw-zeeland.;-)
    maar ja onverspelbaar weer kennen we ook in
    nederland.
    de tekst bij die kerk is inderdaad.....eh...apart.
    Mooi landschap met die berg.
    yooh,
    Peter.
  3. Jeanette:
    13 maart 2010
    Ik heb extra aan je gedacht vandaag, toen we met opa en oma aan het souperen waren bij Manege de Oostmoer. Mooie felicitatie heb je gemaakt, opa en oma waren blij met het boekje. Ik heb een straatnamenbord gegeven met de tekst:
    Van Leenen Wurft.
    Daar had ik al voorpret van.
    Wat zijn je plannen voor de komende dagen?
    Groetjes tante Jet
  4. Kathalien:
    13 maart 2010
    Hallo Tante Jet,

Haha oke, het was zeker wel gezellig! Bedankt, mooi dat opa en oma blij waren met het boekje.
    Haha de naam van dat straatnamenbord is geweldig! Super!

Wat betreft mijn plannen voor de komende dagen, zie mijn laatste bericht ;)

Groetjes,
    Kathalien
  5. Suzie:
    17 maart 2010
    heey meid!

Aan de foto's te zien is het weer super daar, fijn joh!
    Had bij mn vorige bericht niet gezien dat je al ergens anders had neergezet dat je geen last van n jetlag had, sorry hoor ik ben niet zo technisch :P

x Suus
  6. Kathalien:
    18 maart 2010
    Hey Suus,

Yep het weer is inderdaag zeker niet gek.
    Haha maakt niet uit hoor, zoals je weet ben ik ook niet zo technisch ;)

X Kathalien