19, 20 & 21 Maart

21 maart 2010

Vrijdag lekker relaxt in het zonnetje gezeten, het was gelukkig een wolkloze, heerlijk warme dag. Wat kleding uitgewassen en verder eigenlijk niet veel bijzonders gedaan :P

Zaterdag op de fiets gestapt met grootse plannen, ik was van plan om of naar de Possum Fabriek te fietsen (vlakbij Stratford) of naar Dawson Falls. Beide bestemming liggen ongeveer 25 a 30 km van Oeo vandaan. Toen ik na een tijdje fietsen aankwam in Kaponga (ong. 20 km) zag ik het bordje staan dat de richting aangaf naar Dawson Falls. Met bij dat bordje eveneens het aantal kilometers aangegeven die ik nog zou moeten afleggen om daar te komen. Nog 17 km te gaan...
Helaas dat was toch echt teveel van het goede :( Ik had de hele rit al last van mijn schouders en nek (dat heb je als de fiets waarop je rijdt eigenlijk te klein voor je is, maarja je moet een gegeven paard nu eenmaal niet in de bek kijken). Omdat ik wist dat de terugweg gepaard zou gaan met harde wind, een ook nog een flink stuk bergop, besloot ik in Kaponga om te keren en terug te fietsen.
Nog even een leuk wetenswaardigheidje over het fietsen hier. Het is me al vaker verteld, maar nu heb ik het zelf toch ook echt goed ervaren, de wegen gaan hier allemaal wel een beetje ' slightly uphill '  zoals men hier dan mooi zegt. In normaal Nederlands noemen we dat gewoon vals plat. En vals is het dat verzeker ik je!
Anyway, zelfs een doorzetter als ik ;) moest ditmaal dus omkeren en met pijn en moeite kwam ik gelukkig weer bij het huis aan. (Papa, volgende keer moet u maar meegaan ;) Dan zouden we het wel gehaald hebben, net zoals in toen in Frankrijk;)

De 21ste was zondag, en dus een rustdag, ook hier in Nieuw Zeeland.

O,ja ik heb ook nog wat foto's geplaatst van mijn bezoek aan New Plymouth.

Groetjes,

Kathalien

1. Vero:
    21 maart 2010
    Hoi Kat!

Wat een toffe verhalen! En heerlijk al dat gefiets... De tijd zal vast vliegen, dus geniet er nog even van! Ik lees lekker verder en je foto's zijn echt super!

Super dikke doei! Tsssssss
  2. Henk:
    22 maart 2010
    Hele vervelende foto's zie ik wel!

Bedankt voor het vakantiegevoel!

Geniet ervan daar :)
  3. Kathalien:
    23 maart 2010
    Hey collega's ;)

De tijd vliegt inderdaad ;)
    Haha wat betreft de foto's, graag gedaan :p

Is goed ik geniet nog even verder tsssss;)

Super dikke doei terug!